Yaz gelince o uçuşan elbiseleri giymekten daha heyecanlı bir moda olayı yok! Ofis stilinden sokak stiline, önerilerimizle yeni sezonun en şık elbiselerini görünümünüze dahil edebilirsiniz. İlham almak için okumaya devam edin!

Yaz mevsiminin en güzel yanı; kalın montların, koyu renklerin ve kocaman botların ağırlığından kurtulup hafiflemek! Hava ısındıkça içimiz kıpır kıpır olsa da o sıcaktan bunaltacak günlerin de yakın olduğunu iyi biliriz. İşte, elbiseler tam da bu dönem aklımıza düşüyor. “Şöyle birkaç tane farklı uzun elbisem olsa da terliklerle kombinlesem.” dersiniz ya da “Bu yaz tatile mutlaka birkaç mini elbiseyle gideceğim.” diye planlar yaparsınız ve o elbiseler mutlaka gardırobunuza girer.

Ofis ve sokak stilinde elbiseler vazgeçilmez olsa da yaz aylarında bir de düğün, mezuniyet, nişan, parti veya daha birçok kutlama için şık abiyelere ihtiyacınız olacak. Vücut tipinize göre abiye seçme rehberimiz de sizin için hazır, oraya uğramayı da unutmayın!

Puantiye, özellikle yaz mevsiminde görünümlere hareket katan ve çok sevilen desenlerden biri. Midi elbiseler son birkaç yılda olduğu gibi bu yaz da en sık tercih edilen modellerden olduğuna göre bu çok sevilen desenle buluşmaları da kaçınılmaz olacaktı. Romantik bir yaz akşamından arkadaşınızın baby shower partisine kadar istediğiniz yerde bu her ortama uyum sağlayabilen modeli ve deseni kullanabilirsiniz.

Keten veya keten karışımlı her parça yaz boyunca en ferah kurtarıcınız olacak. Keten elbiseler ofis stilinden tatil görünümlerine kadar yaz günlerinde sık sık tercih edilebilir ve her ortama uyum sağlayabilen modeller arasında yer alıyor. Bu nedenle birkaç parçaya yatırım yapmanızda hiçbir sakınca yok. Açık renkleri tercih ederek yaza daha uyumlu kombinler yaratabilirsiniz. Kısa topuklu sandaletler ofiste, Birkenstock terliklerle tatilde görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

Volanları hayatımızdan çıkarmaya hiç niyetimiz yok! Romantik bir his veren tüm elbiseler, yaz gecelerini rüyalara çevirme gücüne sahip. Özellikle günün en sıcak saatlerinde  şık görünümüzü devam ettirmek için tek ihtiyacınız volanlarıyla hareketlenmiş bir elbise seçmek. Hasır sandaletler, küçük çantalar ve hasır şapkalarla yazlık kombini en şık şekilde tamamlayabilirsiniz.

Yılın rengi very peri, yazlık koleksiyonlarda her formda kendine yer bulmayı başarıyor. Mini elbiseler zaten yazın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şık bir sneakerla mini elbisenizi sokak stiline uydurabilir ya da yaz partilerine uygun hale getirmek için topuklularla kombinleyebilirsiniz. Very periyi tek başına kullanabileceğiniz gibi çeşitli renklerle bir arada kullanabilirsiniz. Örneğin sarı, pembe, turuncu renklerde aksesuarlar şık ikililer yaratmanızı sağlayabilir.

Yaza ve bronz tene en çok yakışan rengi hepimiz çok iyi biliyoruz: Beyaz! Yaz boyunca beyaz her tonunu sık sık giymek isteyeceksiniz. Buna hakkınız da var ama özellikle elbiselerde şık kombinler yaratmak ve farklılaşmak için canlı ve dikkat çeken renklerde aksesuarlar kullanmayı unutmayın. Beyazın zarif havasına karşı değiliz tabii ama bazen bu naif duruşu hareketlendirmek için güçlü desenleri, büyük aksesuarları ya da çarpıcı renkleri kullanabilirsiniz. Mesela v yaka elbisenizi büyük bir kolyeyle taçlandırın ya da payetli bir ceket giyerek beyaz elbisenin zarif havası gece ışıltısıyla birleştirin.